Beatrijs: een makkelijk middeleeuws Maria-mirakel maar dan moeilijk

Beatrijs: een middeleeuwse non die het klooster verlaat voor een jeugdliefde. Een liefde die vertrekt als het geld op is. Waarna Beatrijs als sekswerker aan de slag gaat om haar kinderen te kunnen onderhouden. Uiteindelijk besluit ze haar kinderen af te staan en terug te keren naar het klooster. Ziedaar: het verhaal van Beatrijs in het (heel) kort. 

Na de succesvolle voorstelling Drie Griekse verhalen door drie vrouwen in (min of meer) drie kwartier richten Lola Bogaert, Sara Haeck en Yinka Kuitenbrouwer hun pijlen op de Middeleeuwen.
De middeleeuwen worden vaak clichématig beschreven als “donkere eeuwen” waarin (mannelijk) geweld domineert en vrouwen geen rol spelen. Maar vrouwen zijn in die tijd veel meer geëmancipeerd dan wij doorgaans denken. Beatrijs is het ideale personage om komaf te maken met deze eenzijdige blik op de geschiedenis. Een vrouw die zowel non, moeder als sekswerker is. In deze voorstelling zullen Lola, Sara en Yinka dit flinterdunne verhaal volledig uitdiepen om de complexiteit ervan in kaart te brengen.

Credits 
Van & met: Lola Bogaert, Sara Haeck & Yinka Kuitenbrouwer
Coaching: Kristien De Proost
Advies: De Roovers
Scenografie: Sven Roofthooft
Kostuum: Lotte Boonstra
Assistentie kostuum: Mien Kuppens
Beweging: Synne Elve Enoksen
Techniek: Guust Sambaer
Licht: Mohamed Sultan
Promobeeld: Yuri van der Hoeven
Productie: Het Huis Hasselt
Co-productie: Perpodium
Met steun van: de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest en de Vlaamse overheid
Met dank aan: Monty, TG STAN, De Grote Post, De Warande, Matterhorn, Mathatentatief

  • Het Huis Hasselt, Perpodium

    2023